Tjänster

Hem » Tjänster
Glöm inte golvet

Att slipa och behandla ett slitet golv eller att lägga ett nytt golv i ett rum, ger rummet en helt ny känsla. Vi har lång erfarenhet och en god kunskap i olika material, behandlingar och ytskikt. Vi utför golvslipning och behandling av alla trägolv samt lägger nya parkettgolv eller plankgolv för både privatpersoner och företag. Vi kan även reparera skador som exempelvis vattenskador eller annan slitage. Vi har även kompetensen att utföra mer dekorativ golvläggning med olika typer av mönsterläggning och trägolv med fris och med ett infräst listband i frisen.

Golvslipning
Vi slipar med ett grövre slip-paper och avslutar med ett mer finkornigt slip-papper för bästa resultat. Ofta behöver man bara slipa bort ca 0,5mm för att få bort den slitna ytan och öppna upp träts fiber för lyckad behandling. Hur mycket man behöver slipa beror på olika faktorer som exempelvis hur slitet ett golv är samt hur plant golvet är. De går att slipa alla typer av trägolv. De vanligaste träslaget på parkettgolv i Stockholmsområdet är Ek, eftersom det är hårt och slit-tåligt. Det är även vanligt att man hittar plankgolv av furu eller gran under parkett som kan bli oerhört fina.
Behandling av golv
 Det finns många olika ytbehandlingar att välja mellan. Man kan lacka golvet med olika mycket glans effekt, Olja, Waxa, betsa m.m. Viktigt att tänka på när man väljer behandling är vilken funktion behandlingen bör fylla. Ett köksgolv där det lätt spills bör ha en behandling med frånstötande effekt, ett kontorsgolv bör vara slit-tåligt och i ett sovrum är det kanske viktigt med en behandling som gör att golvet är skönt att gå barfota på. Det är också viktigt att vara medveten om att det befintliga golvets träslag och skick har en avgörande roll för resultatet. Vi hjälper gärna till att konsultera inför val av behandling.
Golvläggning
Det finns oändliga möjligheter när det gäller golv. Allt från olika parkettläggningar till hederliga plankgolv. Vi hjälper er att hitta golv som passar  ert  hem och förverkliga er vision.
Golvrenoveringar
Det kan vara mer skonsamt både för miljön och plånboken att slipa ett gammalt golv än att lägga ett nytt golv. Vi har lång erfarenhet av att laga golv som exempelvis blivit vattenskadat eller utsatts för hårt slitage. 
Trapprenoveringar
Vi slipar och renoverar alla trätrappor.
Kontakta gärna oss för mer information och prisuppgifter